missmolly.dk

5 Tips Til Bryllupstalen

Skrevet d. 06. December 2019

Billede: Pixabay.com

Som i nok kan fornemme, så er jeg en kæmpe sucker for fester, især dem, hvor man får lov til at stadse sig godt op og give den max gas på alt! Den ultimative af disse fester er naturligvis brylluppet, hvilket jeg nok kommer til at skrive en del om. Jeg har allerede lavet et indlæg, der handler om alle de ting, man skal huske, når man planlægger et bryllup.

Der er simpelthen så mange elementer af en bryllupsfest, jeg simpelthen elsker. Èn af dem er talerne, især dem, der gives fra brudgommen til bruden og omvendt. De er simpelthen så rørende! Der er sådan cirka 100% garanti for tuderi fra mig, hvis talen bare er nogenlunde velskrevet og udført med passion.

I samme ombæring vil jeg altså lige slag for, at man gør sig umage, når man skriver sin tale. Til at hjælpe jer læsere til at gøre netop dette, har jeg samlet disse fem tips til at skrive en god bryllupstale.

1. Forberedelse

Ligegyldigt hvor dygtig du er til at improvisere, så er jeg kæmpe fortaler for, at man forbereder sig ordentlig på talen. Jeg syntes det er så tydeligt, når det ikke er tilfældet. Dette gælder i øvrigt alle, der holder taler. Gør nu lidt ud af at forberede dig ordentligt, det gør talen meget bedre!

2. Start i god tid

Jeg starter altid selv i god tid med at skrive min tale. Det er min klare erfaring, at det giver langt det bedste resultat. Når du begynder i god tid, så har du masser af tid til at gå og gruble over, hvad du egentlig vil sige, hvordan, hvornår osv.

Hvis du begynder i god tid, så undgår du også at stresse unødigt over talen.

3. Omtanke og overvejelser

Har man været til et bryllup før, så ved man, at der er rigtig mange taler på sådan en dag. Derfor syntes jeg, at man skal skrive sin tale med omtanke og megen overvejelse. Det faktum, at man holder en tale, er nemlig ikke noget specielt på denne dag.

Derfor skal indholdet være godt, præcist og rammende. Ellers er der absolut ingen, der bliver imponeret eller bider mærke i din tale.

4. Begræns dig

Selv for os, der ikke kan for nok af taler, kan en tale blive for lang. Derfor skal du begrænse dig, når du skriver din tale. Du kan eksempelvis skrive 10 punkter ned, du gerne vil snakke om. Herefter kan du udvælge de 5-6-7 vigtigste ting, og udelade resten. Når du holder tale, skal du tænke kvalitet frem for kvantitet.

5. Husk humoren

Taler til et bryllup er ofte meget seriøse og pladder-romantiske. Og ja, selvfølgelig skal de også være det, det er et bryllup! Ikke desto mindre mener jeg, at der en rigtig god ide, at medbringe humoristiske elementer i sin tale. Det giver et dejligt afbræk i al seriøsiteten.

Tak til CarSound
Afslutningvis vil vi gerne sende et stort tak til CarSound, som via støtte har gjort denne artikel mulig. CarSound Bilstereo sikre dig bedre lyd når du kører bil.

Næste indlæg
Jeg elsker fest og farver, nætter, der aldrig slutter, drinks, vin og dans. Ja, jeg elsker simpelthen bare en god fest. Desværre fungerer det sådan, at for meget fest også medfører en smule hovedpine dagen efter. Altså g…
Jeg har lidt af en guilty pleasure i form af at se serier på Netflix. Okay, måske er det egentlig ikke den helt store guilty pleasure, når alle andre danskere under 60 også gør det, men mængden af serier, jeg kan æde mig…
06. December 2019
Natmad er lidt en sjov størrelse. Skal man servere det eller ej? Hvornår skal man gøre det, hvis det endeligt er? Og hvad serverer man overhovedet til en forsamling, der allerede har spist og drukket i et godt stykke tid…
Efter min mening, er champagne stadig den mest klassiske og stilfyldte drinks du kan servere, når du skal fejre en god bryllups eller gallafest. Jeg elsker både champagne som velkomstdrink, til skål eller som afslutning …
Jeg har tidligere lavet et indlæg, hvor jeg har lavet en lang liste over alle de ting, man skal huske før sit bryllup. Listen er ærlig talt ret lang, men så igen, der er altså også rigtig mange ting, man skal have styr p…
Hvis du skal til et socialt arrangement, vil du sikkert gerne tage dit A-game med dig. Jeg har disse tre huskeregler, så man kan tage sin bedste udgave af sig selv med til festen. Jeg ved godt, at der er mange forskell…